Kaszás Sándor kapta a FAI „Hang Gliding and Paragliding Diploma” kitüntetését

Az FAI CIVL (Nemzetközi Szabadrepülők Bizottsága) az MRLSZ Sárkányrepülő és Siklóernyős Bizottságának javaslatára az idei plenáris ülésen Kaszás Sanyinak ítélte oda a „Hang Gliding and Paragliding Diploma” szakági elismerő oklevelet. Ezt az elismerést a FAI 1979-ben alapította, és minden évben olyan személynek adományozzák, aki kezdeményezésével, munkájával vagy repülési teljesítményével kiemelkedően hozzájárult a sárkányrepülés vagy a siklóernyőzés fejlődéséhez.

Elsőként a legendás sárkányrepülő Dan Poynter kapta ezt a díjat, vagy például 1982-ben Francis Rogallo. Két magyar is büszkélkedhet ilyen címmel: Halmos Péter (Pamír) 2001-ben és Ónódi Miklós 2011-ben lett díjazott.

Kaszás Sanyi több évtizede szervezi, oktatja és a magyar színeket képviseli a siklóernyős célraszálló sportban. Megszámlálhatatlan hazai és nemzetközi esemény rendezője és mozgatórugója mindmáig. Nyolc évig a repülés országos sportági szakbizottságának vezetője volt, valamint ma is a magyar célraszállás legjobbja. A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!

https://www.fai.org/news/civl-plenary-2024-took-place-mungyeong-korea