2023-ban Exner Róbert kapta a „Pepe Lopez Medal” díjat

A Magyar Repülő és Légisport Szövetség Sárkányrepülő és Siklóernyős Bizottsága a Nemzetközi Repülőszövetség (FAI) 2023-évi CIVL (Szabadrepülő Bizottság) ülésére felterjesztette Exner Róbertet a „Pepe Lopez Medal” FAI szakági diplomára az alábbi indoklással:

Exner Róbert gigantikus tereprendezést végzett az oktatás lehetőségének fenntartása érdekében a Hármashatár-hegyen, ami híres magyar siklóernyős paradicsom. így a magyar siklóernyős képzés színvonalas háttere biztosított.

Az ülés a felterjesztést elfogadta és az elismeréstő diplomát odaítélte, amelyhez ezúton is gratulálunk.

Ezt az érmet az FAI 1993 februárjában alapította a brazil Pedro Paulo „Pepe” Lopes emlékére, aki 1981-ben a sárkányrepülés világbajnoka volt. Energiája és jókedve nagy szerepet játszott abban, hogy Brazília a nemzetközi versenyek fontos központjává fejlődött. 1991-ben halt meg egy sárkányrepülő versenyen Japánban. Az érem a FAI Sárkányrepülő Bizottságának javaslatára évente adományozható a sportszerűséghez vagy a sárkányrepülésben a nemzetközi megértéshez való kiemelkedő hozzájárulásért.

1996-ban Mahovics Adrián kapott magyarként ilyen elismerést (a negyedik kiadott ilyen „Medal”), majd 2016-ban Szalai József (nyolcadikként). Most 11-ik alkalommal ezt Exner Róbert kapta.