Sirály Kupa

Sikeresen zárult az ASE rendezésében megszervezett Sirály Kupa légivontatásos sárkányrepülő verseny.
Évek óta nem volt ilyen nagy létszámú mezőny. 6 szlovák és 16 magyar versenyző mind a 4 versenynapon értékelhető távokat repült, köszönhetően a 3 vontatópilótának (Szabó László, Komáromi Gábor és Fuhl Szilveszter), valamint a balatonfőkajári repülőtér házigazdáinak, akikkel együttműködve a szokásos nehézségeket legyőzve egy repülőtérről két szakág külön versenyét rendezve sikerült ismét baleset illetve esemény nélkül lebonyolítani rendezvényünket. A közösen rendezett sárkányos és UL Sirály Kupák nagy hagyományra vezethetők vissza. 1998 óta minden évben megrendezésre került, de a hazai sárkányozás visszaszorulásával egyre kevesebb versenyzővel. Most ez a tendencia megfordulni látszik, a tavalyi sikeres versenynek híre ment, és idén a teljes magyar válogatott keret – beleértve az Ausztráliából hazalátogató világcsúcs tartónkat: Bertók Attilát is – mellett szlovák pilóták és valamennyi valóban élő hazai klub versenyzői megjelentek.
A verseny, közvetlenül a Sárkányrepülő EB előtt, még egy felkészülési állomás volt a magyar csapat felkészülési tervében.
Azt, hogy a versenyt nevezési díj nélkül hirdethettük meg és a költségek jelentős részét levehettük a versenyzők válláról, a SZEBETON, az MRSz és az ASE támogatása tette lehetővé. Köszönjük Nekik a támogatást, reméljük ezt a hagyományt a sport színvonalának fejlesztése érdekében a jövőben is folytathatjuk.