Sirály kupa – sárkányrepülő verseny

Sirály kupa 2015 verseny kiírás
Idén július 02-03-04-05.-én kerül megrendezésre Balatonfőkajáron a „Sirály kupa”.
A verseny a szokásoknak megfelelően a vele egy időben zajló motoros sárkányrepülő versennyel együtt kerül megrendezésre, így időpontja rögzített.

Szép környezetben, kiváló lehetőség a kezdő távos sárkányrepülőknek verseny gyakorlat megszerzésére, és ismerkedésre a sárkányrepülés iránt érdeklődők számára.
Tavaly nagyszerű versenyidőjárás adódott, annak ellenére, hogy a prognózis jelentős bizonytalanságot mutatott.
Reméljük, hogy az idén nem csak az előrejelzés lesz kedvezőbb, hanem a gyakorlatban is hasonlóan jó időjárási feltételekben lesz részünk, mint az elmúlt évben.
Ha mégsem így alakulna, akkor a „B” terv szerint a motoros verseny időbeosztásához igazított célra szálló versenyt rendezünk, és nagyokat fürdünk a Balatonban.
A motoros verseny kísérő versenyeként igazodnunk kell annak menetéhez, és a vendéglátó balatonfőkajári repülőklub kéréseihez, útmutatásaihoz.
A motoros verseny megnyitása 03.-án lesz, és előre kérjük a résztvevőket, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg a rendezőket!
Mivel a terület nem olyan nagy, ezért csőrlésből történő repülésre sajnos nem lesz mód.

A meghirdetett verseny megnevezése:

„Sirály kupa – 2015”

egyfordulós, motoros sárkány vontatással induló gyalogos sárkányos távrepülő verseny.

Kategória: Nem minősített verseny

A verseny hivatalos információi: http://amatorse.hu/ oldalon érhető el.

Helyszín: A Balatonfőkajári Repülő Klub sportreptere, Balatonfőkajár határában, az M7-es autópálya mellett

Koordináták: N 47°00’24,04″ E 18°12’38,05″

Útvonal info: M7 autópálya balatonvilágosi lehajtónál (kb.90km kő) Balatonfüred irányában lekanyarodva kb. 5 km Balatonakarattyáig. A MOL benzinkút utáni körforgalomban balra az első kihajtón (Veszprém/Balatonfőkajár) irányában kell letérni. Ezen az elkerülő úton kb.1 km után jobbra térve (nem balra tartva Veszprém, ill. Balatonfűzfő felé!!) tovább Balatonfőkajár faluba,és elhagyva a helységnév táblát, a menetirány szerinti jobb oldalon levő sarki Tüzép telepnél, (még a vasúti átjáró előtt!) jobbra kell kanyarodni, és végig az úton. Elvileg tábla is jelzi a repteret.

Időpont: 2015.07.03.-05. között 3 versenynap (péntektől-vasárnapig),

Eredményhirdetés: 2014.07.20. (vasárnap késő délután) ill. csúszás esetén interneten a leadott track-logok értékelése alapján. Ez utóbbi esetben díjátadó külön alkalommal.

Tartalék időpont és tartaléknap: Nincs

Edzőnap: 2015.07.02. (Csütörtök, de csak a koordinátorral történő előzetes egyeztetés alapján)

Reptérhasználati díj: 1200 Ft/fő/nap (kísérők, ill. reptéren táborozó hozzátartozók részére is!)
Regisztráció: Csak előzetes jelentkezés szükséges a horvathz01@t-online.hu címre (a vontató gépek szervezése miatt elengedhetetlen)

Regisztrációs díj: Nincs

Nevezési díj: Nincs, de kérünk minden részt venni szándékozót, hogy a regisztrációját a megadott E-mail címre 2015.06.25.-ig küldje el!

Visszaszállítás: A szponzor által biztosított autóval térítésmentes (annak kapacitásán belül) vagy saját szervezésben és költségre

Feladatkitűzés: Naponta az időjárás lehetőségei/körülményei szerint a versenyzők konszenzusos megállapodása alapján.

Értékelés: X-Contest-re feltöltött track-log alapján, célra szállás esetén a pontosság szerint a helyszínen meghatározott szabályok alapján.

Gps: Használata kötelező, adatkábelt mindenki hozzon a műszeréhez. Track-ek letöltése a helyszínen, ill.egyénileg az interneten keresztül.

Díjazás: Az értékelt track-log szerint teljesített egyéni táv, ill. legrövidebb idő alapján, összesített távok/ helyezés szerint 1-2-3. helyezés, ill./és célraszállás eredménye szerint.

Díjak: ASE által felajánlott kupák az első három egyéni helyezettnek (csapatverseny nincs)

Verseny kiszolgálás: Start dolly kocsiról, segédszemélyzet és kocsi biztosított, távra elmenők információinak gyűjtése, összeszedés koordináció támogatása, távok értékelése

Nevezés feltételei: Mindenki saját felelősségére nevez, ill. versenyez, a hazai előírások és a helyi reptérrend betartása kötelező. Vontathatói jogosultság szükséges.

Felszerelés: GPS használata az értékelés miatt kötelező, az egyéni felszerelés megfelelőségének ellenőrzéséért a koordinátor felelősséget nem vállal, csak a vontatás lehetőségét kínálja fel, és az összeszedési információkat közvetítését vállalja

A verseny menete: Napi eligazítás 11 órakor, nyitva a starthelyen: 12 óra 30 perckor,

Verseny lebonyolítása: Vontatás 2 vontató géppel, két vonalban szélirány szerint a két fő pályairányban lehetséges, a kitelepülést az eligazítás során határozzuk meg

A vontatás díja: 3500 Ft/500 m-re (leoldási magasság), a vontatási díjat a vontatás előtt kell kifizetni, ennek kezelését a rendezők nem vállalják! A megfelelő összegről mindenkinek magának kell gondoskodnia, starton pénzváltás nincs.

Szállásigény jelzés: A regisztrációval egyidejűleg szükséges megküldeni az igényelt szállást a koordinátor részére.

Szállás alternatívák:
A.) Sátrazás a reptéren: nincs limitálva, a fejenként 1200 Ft/nap összegben benne foglaltatik (nincs taxa). A reptéren csak WC, vízvételi, és áramvételi lehetőség biztosított, zuhanyozó nincs! Összecsukva, ill. hely függvényében gépeket lehet a hangárban tárolni, és azért már nem kell külön fizetni.
B.) Fizető vendéglátás Balatonfőkajáron előre bejelentett igény szerint Vörös Gyula közreműködésével, kb. 4000 Ft/fő/nap + taxa. Erre igényjelzést a verseny előtt legkésőbb 72 órával fogadunk el.
C.) Szervezés alatt áll a Klub Aligában közvetlenül vízparton történő sátrazás lehetősége kb. 8 sátor részére a korábbi évek gyakorlata szerint. Ezen a helyen nincs zuhanyzási lehetőség, csak fürdés a Balatonban. WC ivóvíz a szomszédos „Nádfedeles vendégházban” áramvételi lehetőség is onnan biztosított. Amennyiben az önkormányzat ezt lehetővé teszi számunkra sátorozás díja várhatóan személyenként és naponta 1500Ft +330Ft idegenforgalmi adó. Gyerekeknek 14 éves kor alatt várhatóan ingyenes lesz.
Ebben az összegben benne van a területen személyautóval történő parkolás is!
A balatonakarattyai strand kb.5-6 km, a balatonaligai kb.8 km, mindegyik fizetős.

A verseny gesztora: Amatőr Siklórepülők Egyesülete (ASE-Buzády György Repülő Egyesület)
Cím: 1138 Budapest, Dagály utca 11.
www.amatorse.hu
laszlo.kerekes@hmth.hu
Telefon: +36-20-777-9139

Koordinátor: Horváth Zoltán Telefon: +36-20-555-0280

Kapcsolattartás, kérdések elküldése: horvathz01@t-online.hu

Egyéb infók:

1.Programok a verseny alatt a helyi repülőklub szervezésében ingyenesen megtekinthetők!
2.Ha teljesen egyértelműen rossz lesz az időjárás, legkésőbb 2014.06.29.-én (hétfő este) 20 óráig a verseny lemondásra kerül a pise és mse levlistákon, továbbá az ASE honlapján http://amatorse.hu/ és a http://sarkanyozas.wordpress.com/ oldalon.
Azok számára akiknek egyik értesítési mód sem megfelelő, kéretik egy telefonhívást lebonyolítani a rendező felé.
3.Mindennemű segítséget a rendezéssel kapcsolatban szívesen fogadunk (kiértékelés, segítők, összeszedők, mobil internet a feltöltéshez/kiértékeléshez) stb.
4. A vontatáshoz szükséges felszerelésről mindenki gondoskodjon, és ha lehet, hozzon magával tartalék szakadó elemet!
5. Akinek van, az kérem, hogy hozzon vontató kötelet tartalékba.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fenti költségek mellett arra törekszünk, hogy a lehető legolcsóbb legyen ez a verseny, így nagy létszámú kiszolgáló és értékelő személyzet nem lesz, csak annyi amennyit a támogatásoknak köszönhetően fedezni tudunk.
Lehet egy-egy napra is jönni, -kinek hogyan sikerül-, de előtte mindenképpen egy telefonhívást kérünk a koordinátor felé, vagy elektronikus levelet, annak érdekében, hogy a szervezés zökkenő mentesebb legyen. A részvételi jog látható igazolására a résztvevők és vendégeik számára azonosító karszalagot fogunk adni, amennyiben a költségeket az illető már kifizette.

Támogatók: Sárkányrepülésért alapítvány, HFFA, ASE (Buzády György Repülő Egyesület), SZEBETON Zrt.

Mindenkit szeretettel várunk!

A szervezők