Felhőút Tavasz – Beszámoló

———-Eredeti üzenet———-
Dátum: 2015. április 18., szombat, 14:42:37
Feladó: “Miklós Ónódy”
Tárgy: Felhőút versenye 2015 ápr 12.
Címzett: “Kaszás Sándor”

A tavaszi versenyekre kiható böjti szelek bizonytalansága rányomta bélyegét a gödöllői versenyre a csütörtökön szignalizált vasárnapi szélcsendből 50km/h szélvihar tombolt már kora reggel. Mégis a szokásokat betartva némi várakozás után megjött a bíztató hír, hogy almulás várható. A magassági szél volt az igazán zavaró, a talajmenti még a szabályok által előírt maximum értékek között mozgott.

Így is 38 pilóta nevezett a “Felhőút Tavasz” versenyre. Kilenc pilótahölgy és négy tandemcsapat.
Figyelemre méltó adat, hogy a versenyzőknek csupán egyharmada hazai. A két verseny után bátran mondhatom, hogy a tandemverseny is igen izgalmas tud lenni és nagy sikerélményt nyújt, kár, hogy az előrejelzett kilenc csapatból csak négy merte bevállalni a szélsőséges időjárást. Persze ez mindenképpen a biztonsággal magyarázható, helyesen döntöttek.
A két versenyen összeségében említésre méltó baleset nem volt, a sebesülések a konyhán és a bozótosban történtek a védőöltözet hiánya miatt, mindkettő Fedémesen.
Visszatérve a sorozatokra, az erős szeles kezdet után több tanácskozást tartva meghozta a biztonságért felelős bizottság a döntést a szélerőt a leszállóban 5.5m/s maximalizáljuk, mérjük és beírjuk a versenyző aláírása elé, hogy láthassa elfogadja-e az eredményt avagy sem. Ez így siklóernyős célraszálló versenyen még soha nem volt szokás, de bevezetésével nyugodtabban próbálkoztak a pilóták, ha nem értek be és a szélerő nagyobb volt 5.5m/s-nél kérhettek újrapróbálkozást.
Figyelemre méltóak így az eredmények, az első helyezéshez világcsúcsbeállításra volt szükség és összesítésben egy női versenyző lett a harmadik.

A Magyar Siklóernyős Célraszálló Nemzeti Bajnokság eredményhirdetésére nem kerülhett sor mivel a minimum szükséges három sorozatot nem tudtuk teljesíteni. A startok alapján több mint három sorozatra való felszállás volt!
Rengeteg ismétléssel ám a messzi földről érkező pilóták láthatták a jószándékot.
Eredmények:
Összesítettben:
1. Ivan Pavlov
2. Tomas Lednik
3. Milica Marinkovic

Női:
1. Milica Marinkovic
2. Kinga Tasnádi
3. Petra Figalova

Tandem:
1. Tomas Lednik
2. Szabó Péter
3. Radek Vaclavik

Csapatverseny:
1. Szerbia
2. DELTA
3. Green Dragons

Magyar összesített:
1. István Kiss
2. Sándor Kaszás
3. Péter Szabó

A Magyar Siklóernyős Célraszálló Nemzeti Bajnokság ismételt megrendezése a “Felhőút Ősz” versenyre tolódik.

2015_0412_Felhout-Tavasz_CIVL_Comps-1
2015_0412-Felhout_Tavasz_New-1

Ónódy Miklós