Állásfoglalás IPPI kártya és starthelyalap ügyében

A 2011.03.11 ülésen a következő határozatokat hoztuk. (Az ülés jegyzőkönyve hamarosan megtekinthető a dokumentumok menüpontban)

IPPI kártya

Az SZMSZ -alapján nincs hatáskörünk,hogy IPPI kártya ügyben bármilyen irányban állást foglaljunk. Az MRSZ viszont azt kommunikálja, hogy a velünk történő egyeztetés alapján fogja ő kiállítani az IPPI kártyát.  Ennek az lehet az alapja, hogy a főtitkát felhívta a szakbizottság vezetőt , közölte,hogy mostantól az MRSZ fogja kiállítani az IPPI kártyát . Annyi volt a kérdés,hogy szeretnénk e ehhez bármilyen szűkítő  feltételt  megfogalmazni. Csak annyit kértünk, hogy a IPPI kártya kiállítás az üzemeltető szervezetek képzettségi szintjeivel legyen összhangban.

Az MRSZ Nyilvántartónak intéztünk a Siresz nyilvántartáshoz egy közvetlen online hozzáférést, hogy ellenőrizni tudja a pilóták képzettségi szintjét az IPPI kártya kiadásánál.

A fentitől eltérő megkeresés, kérdés,   nem érkezett IPPI kártya ügyben hozzánk, és a jövőben sem kívánunk vele foglalkozni, mivel nem tartozik a hatáskörünkbe.

 

  1. Starthely alap.  Egyértelműen nem tartozik a hatáskörünkbe. Több éve már a két üzemeltető szervezet intézte a Starthely alapot, nem változott semmi ez ügyben, nem is nyilatkoztunk sehol mást.

Kérjük, hogy a klubok továbbra is az üzemeltető szervezetekhez forduljanak starthely alap ügyben!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.